Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Dani tehničke ispravnosti 2014.

Novosti

Dani tehničke ispravnosti 2014.

I ove jeseni pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa provest će se preventivno-sigurnosna akcija Dani tehničke ispravnosti vozila. Akciju zajednički provode HAK, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila, u sklopu koje će u razdoblju od 24. do 29. studenog biti omogućen besplatni tehnički pregled svim vlasnicima vozila koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Hrvatskoj (osim onim vlasnicima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju).

CILJ AKCIJE Skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik sigurnog odvijanja prometa.

Prvih 10.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji na poklon će dobiti pakiranje od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima (otporna na smrzavanje do – 25oC) i dodatni poklon – strugalicu za led, čime se vozače želi dodatno motivirati da pristupe akciji. Poklon pakiranja tekućine i strugalica za led raspoređeno je po svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u Hrvatskoj.
U preventivnom kontekstu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila