Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Uklanjanje vozila nakon prometne nesreće

Davnog 4. kolovoza 1963. Auto moto savez Hrvatske (AMSH) počeo je pružati usluge pomoći na cesti sa šest žutih Zastava 750 koje su svakodnevno od 8 do 20 sati patrolirale magistralnim cestama Zagreb-Novska-Slavonski Brod-Lipovac i Zagreb-Skrad-Rijeka.

SNAGA HAK-a

Danas poslove popravka kvara osobnog vozila na cesti obavlja tridesetak autoklubova udruženih u Hrvatski autoklub koji raspolažu s 58 pokretnih radionica (osobna vozila osposobljenih za popravak na cesti), 5 polivalentnih vozila (pokretna radionica koja može obaviti i prijevoz vozila) i 48 vučnih službi za uklanjanje i prijevoz osobnih vozila.

SNAGA PARTNERA

Također, u sustavu HAK-a nalaze se i partneri s jednom pokretnom radionicom i 133 vučnih službi. Usluge mehaničara i vučnih službi dostupne su 24 sata dnevno 7 dana u tjednu, članovima Hrvatskog autokluba, ali i svim vozačima kojima je potrebna pomoć.

Svi članovi Hrvatskog autokluba ostvaruju usluge pomoći na cesti ili uklanjanja i prijevoza vozila pozivom na jedinstveni broj 1987. Djelatnici Kontaktnog centra preuzimaju podatke člana (članski broj, ime i prezime, tip i marka vozila…), njegovu lokaciju i šalju najbližeg mehaničara ili vučnu službu, ovisno o tipu usluge.

U sklopu prilagodbe propisima Europske unije Hrvatski autoklub je promijenio telefonski broj svoje Službe pomoći na cesti, pa je godinama prepoznatljivi 987 postao 1987.

NOVI KAMION

Za uklanjanje vozila nakon prometne nesreće AMK Slavonac je opremljen novim kamionom za pružanje pomoći na cesti marke MAN TGL 12.220 najveće dopuštene mase do 12 tona.

Pokreće ga motor najveće snage 162 kilowatta koji zadovoljava Euro VI ekološke standarde, a nadogradnja je proizvod poznate tvrtke Palfinger. Radi se o hidraulično pokretanom navozu širine 2300 i duljine 5850 milimetara opremljenom vitlom nosivosti 3.700 kilograma. Radi se o kamionu koji je u mogućnosti prevesti sva osobna, ali i natovarena dostavna vozila bilo u kvaru, bilo nakon prometne nezgode. Uz to, kamion je na stražnjem dijelu opremljen takozvanim Brille navozom na kojemu može prevesti još jedno vozilo, ukoliko mu je ispravna stražnja osovina.

Također ovim je kamionom moguć prijevoz i vuča priključnih vozila gotovo svih veličina. Zbog veće učinkovitosti na otklanjanju posljedica prometne nezgode u funkciji ostaje i dosadašnji kamion IvecoEurocargo.

POČETAK

Krajem ljeta 1963. Auto moto savez Hrvatske (AMSH) počeo je pružati usluge pomoći na cesti sa šest žutih Zastava 750 koje su svakodnevno patrolirale magistralnim cestama. AMD Slavonac ubrzo je svojim vozilima za otklon kvara i uklanjanje oštećenih vozila pokrio područje Slavonije i Baranje.

Novosti

Zadnje novosti & obavijesti

Budite uvijek u toku te popratite zadnje novosti, obavijesti i sve vezano uz sigurnu vožnju