Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Što znam i kako se ponašam u prometu

Automoto društvo “Slavonac” bilo je prvo društvo u Jugoslaviji koje je održavalo tečajeve prometnog odgoja u osnovnim školama još 1949.

VOŽNJE SPRETNOSTI

Na posebno uređenom poligonu na Trgu Oslobođenja (današnji Trg Slobode) odvijale su se vožnje spretnosti koje su okupljale veliki broj učenika, kako natjecatelja, tako i navijača.

Kasnije je u suradnji s osnovnim školama provodilo natjecanja učenika u sklopu akcije za unaprjeđenje prometne kulture “Što znam i kako se ponašam u prometu” koja su osim teorijske obuke i provjere znanja u stvarnim prometnim situacijama na osječkim ulicama sadržavala i vožnje spretnosti biciklima.

UTRKE NA POLIGONU

Posebno uzbudljive bile su utrke biciklima, romobilima i rolama koje su se održavale na poligonu AMK Slavonac uz tadašnju Čepinsku cestu.

U samostalnoj Hrvatskoj, AMK “Slavonac” aktivni je sudionik svih dosadašnjih natjecanja učenika osnovnih škola “Sigurno u prometu”. Natjecanje “Sigurno u prometu” provodi se od 1993., a organizira se na području cijele Hrvatske s ciljem stjecanja znanja, vještina i navika školske mladeži potrebnih za sigurno ponašanje u suvremenom prometu.

TEORIJA I PRAKSA

Prometno-odgojna akcija “Sigurno u prometu” sastoji se od teorijskog i praktičnog natjecanja učenika osnovnih škola u dobi od 10 do 12 godina, a godišnje se u natjecanje uključi do 200 učenika.

Novosti

Zadnje novosti & obavijesti

Budite uvijek u toku te popratite zadnje novosti, obavijesti i sve vezano uz sigurnu vožnju