Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Speedway

Osijek je nekada bio prepoznatljiv kao speedway središte regije. Speedway era počela je nakon II. svjetskog rata, a značajnu ulogu imali su članovi AMD „Slavonac“. Društvo je dugo godina bilo aktivno u organiziranju speedway-utrka.

CENTAR SVIJETA

Osijek je 1955. zatim 1963. i 1966. godine bio domaćin svjetskog prvenstva u speedwayu.

Posljednja utrka u speedwayu održana u Gradskom vrtu bila je 19. i 20. rujna 1987., a radilo se o prvenstvu Jugoslavije. Osječki predstavnik Zdravko Tominac iz AMK Mursa osvojio je zapaženo četvrto mjesto.

FASCINANTNA POVIJEST

S obzirom na vjernost publike u Osijeku te kvalitetu staze, speedway utrke u Osijeku smatrane su najboljima u regiji, a međunarodne utrke nerijetko su okupljale i preko 10.000 gledatelja.

Braća Zdravko i Darko Tominac imala su veliku ulogu u osječkom speedwayu te nakon njihova povlačenja, 1989. godine, speedway kao sportska grana do danas, nažalost, nije ponovno zaživio. Bilo je ponovnih pokušaja braće Tominac, ranih 90-ih godina, ali zbog Domovinskog rata oživljavanje ove atraktivne grane motosportau Osijeku nije uspjelo.

Prometno-edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ organizira se u svim većim gradovima u Republici Hrvatskoj neposredno prije početka i u prvom tjednu nove školske godine.
Već tradicionalno, Auto moto klub Slavonac iz Osijeka u rujnu i listopadu organizira prigodnu akciju u sklopu koje posjećuje osječke škole i učenike prvog razreda educira o sigurnosti u prometu, u suradnji s predavačem Zlatkom Klobučarom iz Auto škole Junior.

Novosti

Zadnje novosti & obavijesti

Budite uvijek u toku te popratite zadnje novosti, obavijesti i sve vezano uz sigurnu vožnju