Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Rad sa djecom

Sigurno u školu s HAK-om

Hrvatski autoklub zajedno s udruženim autoklubovima organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om“. U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Grad Zagreb.

NAMJENA

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

Rečenom akcijom želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

Prometno-edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ organizira se u svim većim gradovima u Republici Hrvatskoj neposredno prije početka i u prvom tjednu nove školske godine.
Već tradicionalno, Auto moto klub Slavonac iz Osijeka u rujnu i listopadu organizira prigodnu akciju u sklopu koje posjećuje osječke škole i učenike prvog razreda educira o sigurnosti u prometu, u suradnji s predavačem Zlatkom Klobučarom iz Auto škole Junior.

SIGURNO U PROMETU

Prometno edukativnu akciju Sigurno u prometu tradicionalno već 21 godinu organizira Hrvatski autoklub zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje i temeljnim autoklubovima među kojima je AMK Slavonac.

SIGURNO BICIKLOM

Natjecanje „Sigurno u prometu“ provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.

Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela natjecanja (provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima) te praktičnog dijela natjecanja (upravljanje biciklom prema točno utvrđenom sadržaju). Natjecanje učenika u dobi od 10 do 12 godina određeno je Pravilnikom o provedbi natjecanja „Sigurno u prometu“ koji je donio Upravni odbor Hrvatskog autokluba i koji je usklađen s europskim pravilima natjecanja FIA klubova.

Natjecanja se provode na više razina. Najprije se održavaju školska natjecanja učenika za izbor ekipe lokalnog autokluba. Pobjednička ekipa od dvije djevojčice i dva dječaka upućuje se na natjecanje na županijskoj razini za ekipu temeljnog autokluba. Županijska natjecanja organiziraju temeljni autoklubovi. Testove za županijska natjecanja priprema Hrvatski autoklub. Ekipe temeljnih autoklubova (dvije djevojčice i dva dječaka) natječu se na državnom natjecanju koje organizira Hrvatski autoklub.

20.000

osnovnoškolske djece svake godine bude obuhvaćeno ovom prometno edukativnom akcijom.

Temeljni se autoklubovi kandidiraju za nositelja i organizatora državnog natjecanja, a gdje će se održati natjecanje – određuje Hrvatski autoklub. Na državnom natjecanju sudjeluju ekipe svih županija i Grada Zagreba.

Novosti

Zadnje novosti & obavijesti

Budite uvijek u toku te popratite zadnje novosti, obavijesti i sve vezano uz sigurnu vožnju