Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Dani ispravnosti motocikala 2015.

Novosti

Dani ispravnosti motocikala 2015.

Do subote traje preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2015”. Akcija se provodi u suradnji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova.

Dani tehnicke ispravnosti motocikala

Akcija se provodi do 25. travnja (subota) 2015., na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila. Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda glede ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu tj. izbjegavanja prometnih nezgoda uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Hrvatski autoklub ovih dana pokrenuo je u našoj zemlji i međunarodnu kampanju „Think Bikes“ kojom nastoji osvijestiti vozače kako na cesti zajednički dijele prostor sa drugim vrstama vozila, među kojima su upravo motocikli, mopedi i bicikli najugroženija skupina.

U potpunosti dragovoljna akcija ima težište na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na motociklima i mopedima te se nikakve represivne mjere neće primjenjivati. Pregled vozila obavlja se besplatno (bez naplaćivanja naknade) za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da im se njihov motocikl ili moped pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost. Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila