Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Doživite prevrtanje na siguran način

Novosti

Doživite prevrtanje na siguran način

Kako sigurnosni pojasevi mogu spasiti život i koji problemi vozače mogu snaći ako izgube kontrolu nad vozilom moći ćete iz prve ruke doznati ukoliko od sutra do nedjelje posjetite Motomobil na osječkom Pampasu. Hrvatski autoklub i Automoto klub „Slavonac“ će upriličiti svojevrsnu kontroliranu prometnu nezgodu na simulatoru prevrtanja.

HAK-ov simulator bit će na štandu AMK „Slavonac“, a za vrijeme akcije građani će moći sjesti u posebno prilagođeno vozilo, vezati sigurnosne pojaseve i u kontroliranim uvjetima okretati se za 360 stupnjeva te tako osjetiti kako izgleda kad se automobil uslijed prometne nezgode okrene na krov ili bok. Neprilagođena brzina, nepoštivanje prometnih propisa, vožnja pod utjecajem alkohola i(li) opijata nerijetko dovode do slijetanja s kolnika i prevrtanja vozila. Ovom akcijom zorno će se potvrditi opravdanost korištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje u vozilu za vozača i suputnike.

Pozivamo sve zainteresirane građane da posjete Motomobil i štand AMK „Slavonac“ isprobaju “Simulator prevrtanja vozila” te se na siguran način  uvjere u važnost i obavezu korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilu. Motomobil je otvoren od 17. do 19. travnja 2015. godine na sajamskom prostoru Pampas. Radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati, a ulaz i parkiranje za posjetitelje su besplatni.

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila