Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Funkcionalnost ispred estetike

Novosti

Funkcionalnost ispred estetike

Pripadnici milenijske generacije bi željeli da u idućih deset godina mogu kupiti automobil koji bi bio posve prilagođen njihovim željama, osobito što se tiče potrošnje goriva, pokazalo je novo Goodyearovo ispitivanje ThinkGoodMobility.

Proizvodi i usluge sve se više prilagođuju specifičnim željama pojedinoga potrošača, a ništa nije drukčije kod automobila. Studenti širom Europe očekuju naime da će u sljedećih deset godina biti moguće kupiti posve personalizirani automobil. Najnovije ispitivanje tvrtke Goodyear Dunlop Tires Europe i instituta ThinkYoung pokazalo je da čak 81,6 posto pripadnika milenijske generacije u Europi očekuje automobil koji će biti posebno prilagođen njihovim željama što se tiče tehnologije, trajnosti i upotrebljivosti.

Milenijska generacija_Generacija s pogledom naprijed

Pripadnici milenijske generacije najviše žele da automobili koji se u potpunosti može prilagoditi njihovim individualnim ciljevima o potrošnji goriva (28,7 posto), njihovom osobnom načinu vožnje (19,5 posto) i čak njihovom raspoloženju (18,3 posto). Automobil bi mogao registrirati njihovo raspoloženje i razinu energije te bi na temelju toga mijenjao glazbu u automobilu ili predložio mjesto za odmor. Zanimljivo je međutim da mladi ne cijene prilagodbe koje bi imale estetsku ulogu. Samo 7,3 posto pripadnika milenijske generacije želi gume u boji koje bi se podudarale s bojom njihova automobila. Generacija koja će zavladati u budućnosti uvjerena je da bi prilagodbe morale biti prije svega funkcionalne. Time bi rješavale poteškoće kao što su trajnost i sigurnost, ali ne na račun više cijene ili smanjene neovisnosti i privatnosti.

GY_chart

Internetsko ispitivanje provela je u ime tvrtke Goodyear u svibnju i lipnju 2015. ekipa Think Young. U njemu je sudjelovalo 2.500 mladih (u dobi 18–30 godina) sa sveučilišta u 12 država, među njima i 224 slovenska studenta.

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila