Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Gume sa silikom nove generacije

Novosti

Gume sa silikom nove generacije

U svrhu povećavanja iskoristivosti goriva kod svojih guma američka tvrtka Goodyear započela je s upotrebom nove generacije silike. Prvi je put upotrijebljena kod SUV gume, koja ovaj mjesec dolazi na latinskoameričko tržište, a planira se da će na europskom tržištu biti dostupna iduće godine.

U suradnji s PPG Industries posljednjih deset godina Goodyearovi istraživači materijala proučavali su učinke kemijski obrađene silike na svojstva guma i razvili posebnu mješavinu gaznoga sloja sa silikom, koja donosi brojne prednosti. Kada se silika umiješa u gumenu mješavinu gaznoga sloja, povećava se čvrstoća gume i smanjuje otpor kotrljanja, a time se omogućuje veća iskoristivost goriva i bolje prianjanje na mokroj površini. Novost iz Goodyeara zadovoljit će potrebe vozača koji se zanimaju za gume koje postižu bolju iskoristivost goriva i ujedno očekuju optimalnu izdržljivost. Nova silika donosi i brojne prednosti za okoliš; budući da ju je lakše umiješati u mješavine, omogućuje manju potrošnju energije za proizvodnju, a i smanjenje emisije.

Nova silika donosi i brojne prednosti za okolis

U vezi sa silikom Goodyear već nekoliko godina proučava različite mogućnosti izrade ekološki prihvatljivijih guma. Već su prepoznali prednosti rižine pljeve, koja je do sada završavala na odlagalištima otpada. Pepeo koji nastaje nakon spaljivanja rižine pljeve za proizvodnju elektrike može se upotrijebiti kao učinkovit i ekološki prihvatljiv izvor silike. Goodyear je već započeo pregovore s potencijalnim dobavljačima od kojih bi mogao dobivati potreban otpad.

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila