Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Spremno dočekali turističku sezonu

Novosti

Spremno dočekali turističku sezonu

Hrvatski autoklub predstavio je nedavno niz noviteta  kojima se ostvaruje još profesionalnija i brža pomoć na cesti, te kvalitetnija i efikasnija usluga svim članovima HAK-a. Uvođenjem novog oblika  članstva, Obiteljskog članstva, koji podrazumijeva niz pogodnosti i ušteda na putovanju za sve članove obitelji unutar jednog od odabranih modela, Start, Optimum i Europa, zatim obnovom voznog parka i vozila za pomoć na cesti, te zimus uvedenim  aplikacijama i interaktivnom kartom, HAK je spremno dočekao novu turističku sezonu.

Ulaganjem u  nabavu 38 novih vozila za pomoć na cesti u proteklih godinu dana HAK je modernizirao i proširio vozni park sustava tehničke pomoći, koji sada obuhvaća više od 290 vozila, te se time ostvaruje dugoročni cilj ujednačavanja standarda pružanja usluga tehničke pomoći na cesti svojim članovima i svim drugim korisnicima usluga. Novi vozni park sustava pomoći na cesti uključuje 17 vozila za uklanjanje i prijevoz vozila, te 21 specijalno vozilo za popravak kvara na cesti. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 16 milijuna kuna, a namjena joj je što prije i što kvalitetnije pružiti potrebnu uslugu pomoći na cesti.

„Očekivanja domaćih i europskih vozača na kvalitetu naših usluga stalno rastu. Sustavno radimo na ujednačavanju naših standarda, te će ova vozila i oprema, uz konstantno ulaganje u znanja i vještine radnika, snažno doprinijeti povećanju sigurnosti u našem cestovnom prometu.“, izjavio je Marijan Rimac, rukovoditelj Sektora tehničke pomoći HAK-a.

HAK_ press konferencija_ Marijan Rimac, rukovoditelj Sektora tehnicke pomoci HAK-a i Alan Vojvodic, rukovoditelj Sektora clanstva HAK-a

Hrvatski autoklub zimus je objavio novu interaktivnu kartu i novu verziju mobilne aplikacije HAK-a. Poboljšana i sadržajnija interaktivna karta Hrvatske omogućava planiranje putovanja s mnogo više detalja i s gotovo 50 tisuća interesnih točaka po Hrvatskoj, a ima i responzivno korisničko sučelje. HAK-ova karta korisnicima omogućava planiranje cestovnog putovanja ne samo po Hrvatskoj, nego i po cijeloj Europi i šire, te precizno izračunava sve putne troškove. Osim procjene troška za gorivo prema aktualnim cijenama goriva i prijeđenom putu, te izračuna cestarina za cijelu cestovnu mrežu u RH, od sada je dostupan i puni izračun troškova za trajekte, za sve vrste vozila, kombinacije putnika (odraslih i djece) i prikolica. Uz novu interaktivnu kartu dostupna je i nova mobilna aplikacija HAK-a, prilagođena za veće ekrane pametnih telefona na platformama iOS 8 i Android 5.0. Aplikacija za pametne telefone dostupna je ne samo domaćim vozačima, nego i inozemnim, jer postoji i višejezična verzija. Više informacija dostupno je ovdje: http://www.hak.hr/vijest/502/nova-interaktivna-karta-i-nova-verzija-mob-aplikacije-2015

Mobilna aplikacija i interaktivna karta HAK-a s planerom putovanja, besplatne su za korisnike.

Tijekom turističke sezone, Hrvatski autoklub informirat će domaće i inozemne turiste o stanju u cestovnom prometu. Izvješća se ažuriraju preko 300 puta u danu, sva se objavljuju na internetskim stranicama HAK-a i aplikacijama za pametne telefone, naglasio je Marijan Rimac. Usto, kako je radio glavni medij za vozače, HAK ima dnevno preko 60 redovitih javljanja u eter sa informacijama o stanju u cestovnom prometu, a u izvanrednim slučajevima prekida se program 2. programa Hrvatskog radija. Kao i dosad, i ove sezone HAK će u suradnji s Hrvatskim radijem informirati o stanju u prometu i inozemne vozače putem izvješća na njemačkom, engleskom i talijanskom jeziku.

promo-slika-ipad-iphone

U sklopu priprema za turističku sezonu, HAK je povećao i broj kamera kojima informira vozače o stanju u prometu a na internetskim stranicama objavljen je i kalendar gustoće prometa te kalendar zabrana za teretna motorna vozila.

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila