Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Kakve aute želi milenijska generacija

Novosti

Kakve aute želi milenijska generacija

S obzirom na prethodne rezultate Goodyearova ispitivanja “ThinkGoodMobility” čak 85 posto europskih studenata, pripadnika milenijske generacije uvjereno je da će u idućih deset godina posjedovati vlastiti automobil. Rezultati ispitivanja koje je u ime poduzeća Goodyear provela između svibnja i lipnja 2015. ekipa ThinkYoung otkrivaju kakve bi automobile željela generacija koja će krojiti iduća desetljeća. U ispitivanju je sudjelovalo 2.500 mladih (u dobi od 18 do 30 godina) sa sveučilišta u 12 država.

Rezultati istrazivanja  2Ispitivanje koje je među budućim znanstvenicima, inženjerima i industrijskim dizajnerima iz 12 europskih država proveo Goodyear Dunlop Tires Europe u suradnji s institutom ThinkYoung pokazalo je da više od polovica mladih (55,7 posto) u sljedećih deset godina od automobilske industrije očekuje da im ponudi automobil koji će biti cjenovno dostupan i koji će ujedno uvažavati najnovije tehnologije. Pritom, gotovo polovica mladih (47,4 posto) želi automobil koji bi bio opremljen pametnim sigurnosnim funkcijama poput senzora i kamera za utvrđivanje eventualne opasnosti. Nešto je manji postotak (39 posto) pozdravio mogućnost da njihovo vozilo komunicira s drugim vozilima na cesti. Tako bi na vrijeme saznali sve neočekivane situacije u prometu i pripremili se na njih.

Rezultati istrazivanja  3Nešto manje od polovice ispitanika (41,2 posto) u budućnosti želi gume sa senzorima koje bi ih obavještavale kada gume zbog oštećenja ili istrošenosti više nisu primjerene za sigurnu vožnju i treba ih pregledati, odnosno zamijeniti. Gotovo trećina (30,9 posto) očekuje senzorske tehnologije koje bi gumama omogućile prilagođavanje različitim cestovnim i vremenskim prilikama.

Europska milenijska generacija skeptična je što se tiče uporabe automobila bez vozača

Iako su automobili s autopilotima trenutno u središtu pozornosti automobilističke i informacijske industrije, samo nekolicina ispitanika (22,4 posto) u narednih deset godina želi posve autonoman automobil. Kako navode Goodyear Dunlop Tires Europe (GDTE) i neprofitna međunarodna organizacija za mlade ThinkYoung, glavni je razlog pomanjkanje povjerenja jer dobra polovica mladih (55,5 posto) sumnja u njihovu pouzdanost. Usprkos nepovjerenju, mladi vjeruju da bi autonomni automobili mogli doprinijeti manjem broju prometnih nesreća (60,9 posto), manje stresnoj vožnji (41,9 posto) i smanjenju prometnih zastoja (39,7 posto).

Milenijska generacija skepticna je sto se tice uporabe automobila bez vozaca

Kako su istaknuli u Goodyearu, poticajan je podatak da su ispitani pripadnici milenijske generacije kod tehnološkog razvoja u automobilskoj industriji na važno mjesto stavljaju osiguravanje sigurnosti. To je naime osnova za svaku Goodyearovu inovaciju.

Rezultati istrazivanja  1

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila