Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

KLIK koji spašava živote

Obavijesti

KLIK koji spašava živote

Automoto klub “Slavonac” uključio se u veliku akciju koju među hrvatskim srednjoškolcima provodi Ured sigurnosti cestovnog prometa Hrvatskog autokluba. Za razliku od većeg broja programa iz područja sigurnosti cestovnog prometa namijenjenog edukaciji predškolske i školske djece, srednjoškolska populacija do sada nije sustavno obuhvaćena projektima iz područja sigurnosti cestovnog prometa.

Preventivno edukativni program „KLIK- sigurnosni pojas, navika odgovornog ponašanja u prometu” održan je u Osijeku 9. studenog u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek i Strojarskoj tehničkoj školi Osijek a dan kasnije u Učeničkom domu “Hrvatskoga radiše” Osijek i Medicinskoj školi Osijek.

Namjena  preventivno edukativnog programa „KLIK- sigurnosni pojas, navika odgovornog ponašanja u prometu” je stjecanje kompetencija, znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja (ili prevoženja) vozilom, kao i razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu. Projekt djeluje na ponašanje srednjoškolaca, usvajanje i stjecanje pozitivnih stavova o njihovoj ugroženosti u prometu. Stečene komunikacijske kompetencije učenika koriste se za promicanje odgovornog ponašanja u horizontalnom smislu (prijenos informacija drugim učenicima) i u vertikalnom smislu (utjecaj na eventualno neodgovorne roditelje – vozače). Ciljana skupina su učenici završnih razreda srednjih škola.

Tijekom dva dva školska sata stručnjaci Ureda sigurnosti cestovnog prometa Hrvatskog autokluba u uvodnom dijelu, tijekom jednog školskog sata, kroz interaktivno predavanje objašnjavaju učenicima smisao i svrsishodnost sigurnosnog pojasa u prometu. Kroz životne primjere i priče obrazlažu kako vezanje pojasa u vozilu nije samo zakonska obveza vozača i putnika, nego i element opće i osobne kulture. Za vrijeme drugog školskog sata instruktori i demonstratori Hrvatskog autokluba i AMK “Slavonac” učenicima su prezentirali efekte prometnih nesreća u kontroliranim uvjetima na simulatorima prevrtanja  i sudara.

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila