Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Marquez i Barreda testirali Africu Twin

Novosti

Marquez i Barreda testirali Africu Twin

Vozač HRC Dakar tima Joan Barreda i dvostruki svjetski prvak u MotoGP klasi Marc Marquez su među prvima testirali novu Hondu CRF1000L Africa Twin u njenom prirodnom okruženju.

Honda Africa Twin dugogodišnji je sinonim za izdržljivost među enduro motociklima adventure klase. Nastala je 1998. godine nakon treće pobjede na legendarnom rallyu Paris-Dakar za koji je prvobitno i načinjena. Prodavala se pod oznakom XRV650 Africa Twin, a ubrzo je zahvaljujući svestranosti, izdržljivosti, upravljivosti i komforu postala motociklistička ikona. Naslijedila ju je veća i suvremenija XRV 750. Zahvaljujući značajnom napretku tehnologije izrade motocikala u posljednjem desetljeću najnovija generacija ima značajno poboljšane performanse uz primjenu bogatih iskustava HRC momčadi iz 2013. godine s rallya Dakar. Motocikl je težak 228 kilograma bez ABS-a, odnosno s ABS-om 4 kilograma više.

CRF1000L će se prodavati u tri verzije, standardnoj, s ABS-om, te ABS DTC verzija. U ponudi će biti četiri kombinacije boja: crvena CRF Rally, bijela Tricolour, te crna i srebrna.  Africa Twin bi se na europskom tržištu trebala pojaviti krajem ove godine sa početnom cijenom nešto iznad 12.000 eura.

Nakon testiranje dvojice motociklističkih asova pojavile su se zanimljive snimke Barede i Marqueza na novoj Africi Twin:

Ovi kratki filmovi snimljeni su na sjeveru Španjolske. U njima dva vozača svjetske klase voze dugo i željno iščekivane Hondine svestrane enduro motocikle tzv. adventure klase s klasičnim manualnim mjenjačem i jedinstvenim Hondinim automatiziranim DCT mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Nova Honda CRF1000L Africa Twin redefinirati će sasvim sigurno granice mogućnosti svestranih enduro motocikala „adventure“ klase na cesti i izvan nje te otvoriti novo poglavlje u bogatoj Hondinoj povijesti prodaje pustolovnih motocikala.

 

 

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila