Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

na5u – HR proizvod od ideje do izrade

Novosti

na5u – HR proizvod od ideje do izrade

Nema vozačice koja nema najmanje jedan par omiljenih cipela s oštećenjima, pa čak i rupama na desnoj peti prouzročenih grebanjem o pod automobila. Naime, cipela je gornjim dijelom naslonjena na papučicu gasa ili kočnice, a donjim na tepih, i to tijekom cijele vožnje. Uslijed pomaka noge s jedne na drugu papučicu, a pogotovo ako je na tepihu prašina, voda ili sitni kamenčići, cipela su izložene oštećenju. Nemoguće ih je popraviti kod obućara i cipele su trajno oštećene.

Mat ispred Mini iza

Anđelka Toto-Ormuž, dugogodišnja vozačica, javnosti poznata kao jedna od najboljih osoba za odnose s javnošću našla je rješenje i vozačicama ponudila spas za omiljene i nerijetko skupocjene cipele. O svom izumu kaže: “Kada sam shvatila da su sve moje cipele na petama oštećene u vožnji, i nakon što nisam uspjela naći adekvatno rješenje na tržištu, odlučila sam ga sama izraditi. Naivno misleći kako ću taj problem riješiti za 15 do 20 dana. A eto potrajalo je 2 godine i u tom je periodu preraslo u mali pravi projekt budući da su u razvoj bile uključene 42 osobe. Od inženjera, tehnologa, medicinara, pravnika, dizajnera… Od toga polovica su muškarci, iako se radi o proizvodu za žene. Proizvod na prvu izgleda prilično jednostavno, no nije tako jer je zahtjevan i trebao je zadovoljiti sve zadane parametre: da lijepo nasjeda na cipelu, da ne stišće nogu u vožnji, da može štititi sve cipele bez obzira na visinu i tip pete, a uza sve to da izgleda lijepo. Budući da se koristi u automobilu i da ne smije ugroziti sigurnosti u prometu,ozbiljno smo sve parametre uzeli u obzir.”

Uz ovu prilično malu investiciju vozačica može produljiti vijek trajanja svojih omiljenih cipela

Prvi proizvod je nastao na 3D printeru, a potom se izrađivao u silikonskom kalupu u manjim serijama koje je Anđelka sama testirala, a kasnije su joj i prijateljice prenosile svoje sugestije i iskustva. Tek nakon što su zadovoljeni svi zadani parametri, pokrenuta je serijska proizvodnja. Proizvod ‘na5u’ je napravljen po posebnoj formuli od nekoliko vrsta materijala kako bi se osigurala elastičnost i izdržljivost, funkcionalnost, ali i estetski kriteriji od posebne vrste izdržljive, ali savitljive plastike, ima oblik slova „u“, a s unutrašnje strane ima tri kožna umetka od prave, lakirane kože koji onemogućuju klizanje s cipele.

Matea drzi na5u

“I eto, kada sam sebi uspjela riješiti problem, odlučila sam ga ponuditi i drugim ženama. Kroz vrijeme razvoja napravili smo i jednu malu anketu koja je pokazala da 8 od 10 žena ima oštećene cipele u vožnji. Neke se od njih, ne bi li spriječile oštećenja na svojim omiljenim cipelama, preobuvaju u takozvane vozačke cipele ili papuče, a neke čak voze i bose. A one žene, kao ja, koje za to nemaju vremena, završavaju s rupama na cipelama ili su im u najboljem slučaju izgrebene” – ponosno ističe Anđelka Toto-Ormuž izumiteljica štitnika na5u.

Proizvod rebusnog imena na5u rješava problem oštećenih cipela, jednostavan je za korištenje, funkcionira kao elastična kopča koja se stavi na cipelu za par sekundi, i to je to. Ipak, nije za šetnju po gradu i preporučujemo ženama da ga ipak skinu prije izlaska iz automobila. Dostupan je u četiri boje simpatičnih imena: crna – Ljetna noć, ljubičasta – Ljubičice moja, zelena – Severinina trava zelena i bijela – U snijegu. Proizvod je zaštićen u WIPO, Svjetskoj organizaciji za zaštitu intelektualnog vlasništva, a u svijetu je ponuđen također pod rebusnim imenom 4shu.

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila