Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

AMK Slavonac u SOS Dječjem selu

Druženja i događaji,Novosti

AMK Slavonac u SOS Dječjem selu

U Dječjem selu Ladimirevci proljeće počinje godišnjim servisom dječjih bicikala o čemu brine Građanska inicijativa Veliki za Male iz Osijeka uz osječke filantrope Igora Tomana – Svilenog i Ivicu Lenarda – Milenog. Ove godine pojačani i članicama i članovima Rotary kluba J.J. Strossmayer iz Osijeka u  akciji pod nazivom Neka bljesnu žbice – vrati djetetu osmijeh na lice, učinili su da je Dječje selo bilo prepuno dječjeg smijeha, šarenih bicikala, onih popravljenih i novih koji su brzo pronašli svoje male vlasnike.

Kako bi se pored veselog okretanja pedala nešto i naučilo, organizirana je škola sigurne vožnje s pravim poligonom kojeg su postavili članovi AMK Slavonac, a ispitna komisija je svima koji su prošli poligon dodijelila diplome, te najuspješnijima u svladavanju prepreka i medalje.

U projekt su se uključili članice i članovi Moto klubova; ŽMK Legice Osijek, MK Osijek, MK As, MK Veterani Slavonije i Baranje, Policijski moto klub Osijek, MK“My Way“ Osijek, MK Pannonians, MK Đakovo, pa je nakon vožnje spretnost svako dijete čekalo svoju kacigu i red za vožnju kroz Dječje selo.

Iza kulisa biciklističke i motociklističke scene, vrijedne ruke poznatog osječkog frizera Tibora Vidakovića i njegove obitelji, stvarale su čudesne frizure zbog kojih se preskakao i ručak i natjecanje i bile su pravi hit dana.

Godišnji servis dječjih bicikala u potpunosti je realiziran zahvaljujući serviserima Dini Amanu, Mariu Bencu, Josipu Volfu, Goranu Balenu i Marku Lasiću, a potrebne dijelove donirala je tvrtka Keindl sport.

Ulica u Dječjem selu Ladimirevci prepuna sretne i vesele djece na biciklima i zahvala na stranicama SOS Dječjeg sela: “Hvala svim prijateljima SOS Dječjeg sela Ladimirevci uključenim u akciju Neka bljesnu žbice – vrati djetetu osmijeh na lice jer svojim djelovanjem činite odrastanje naše djece ljepšim i veselijim” napunili su srce svih sudionika, uz obećanje da se vidimo i dogodine.

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila