Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Nova interaktivna karta i HAK aplikacija

Novosti

Nova interaktivna karta i HAK aplikacija

Hrvatski autoklub pokrenuo je novu poboljšanu i sadržajniju interaktivnu kartu Hrvatske koja planiranje putovanja omogućava s puno više detalja i gotovo 50 tisuća interesnih točaka po Hrvatskoj te ima responzivno korisničko sučelje. U nju su osim kartografske podloge domaće tvrtke Mireo sada integrirane i podloge Google Mapsa te Bing Mapsa što omogućava korisnicima odabir najpogodnije između njih te planiranje cestovnog putovanja ne samo po Hrvatskoj nego i po cijeloj Europi i šire.

HAKMAPHAK-ova karta, koju je u 2014. koristilo više od milijun korisnika, precizno izračunava sve putne troškove, a osim procjene troška za gorivo prema aktualnim cijenama goriva i prijeđenom putu, te preciznog izračuna cestarina za cijelu cestovnu mrežu u RH, od sada je dostupan i puni izračun troškova za trajekte za sve vrste vozila, kombinacije putnika (odraslih i djece) i prikolica. Nova interaktivna karta, koju je tehnički realizirala domaća informatička tvrtka Infinum, u odnosu na prve dvije verzije iz 2007. i 2010. ima gotovo 50 tisuća interesnih točaka, koje nisu samo prometnog i turističkog karaktera nego zanimljive i širem krugu korisnika. Riječ o oznakama za bolnice, škole, hostele i hotele, benzinske postaje, restorane, auto servise, željezničke i autobusne kolodvore te brojne druge točke po gradovima i naseljima.

Velika razlika u odnosu na prijašnje karte je i što se sad u pratećem planeru putovanja osim izračuna troškova puta i cestarina po Hrvatskoj te procjene troška goriva sada nude i precizni izračuni troškova za trajekte.

Uz novu interaktivnu kartu na konferenciji za novinare u HAK-u je predstavljena i nova poboljšana mobilna aplikacija HAK, prilagođena za veće ekrane pametnih telefona na platformama iOS 8 i Android 5.0. Aplikacija je, kao i interaktivna karta HAK-a s planerom putovanja, za korisnike besplatna, a u HAK-u očekuju da će njihovo korištenje porasti zbog novih poboljšanja. Mobilna aplikacija HAK-a do sada je sa svih platformi imala više od 483 tisuće preuzimanja, istaknuo je na Goran Baotić iz HAK-a dodavši kako nova verzija aplikacije HAK nudi više funkcionalnosti, poput ‘widgeta’ za brzo plaćanje parkiranja, najbliže benzinske postaje i stanje na cestama.

widget

Unaprijeđen je i pregled geoinformacijskih podataka s vizualnim prikazima parkirnih zona u, za sada, pet gradova (Zagreb, Split, Osijek, Zadar, Metković) te prikazima rizičnih državnih cesta u Hrvatskoj. Informacije o stanju na cestama na novoj su verziji aplikacije restrukturirane, uvedena je nova kategorizacija i stilizacija teksta te su izvješća preglednija, jasnija i čitka. Karta je dostupna i na desk računalima, te na mobilnim uređajima na webu HAK-a.

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila