Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Nova vozila u službi pomoći

Novosti

Nova vozila u službi pomoći

U sklopu modernizacije i proširenja voznog parka sustava tehničke pomoći HAK-a koji obuhvaća više od 230 vozila i ostvaruje dugoročni cilj ujednačavanja standarda pružanja usluga tehničke pomoći na cesti članovima i svim drugim korisnicima usluga, kao i jačanja kapaciteta udruženih autoklubova u jedinstvenom sustavu HAK-a, Auto-moto klub „Slavonac“ odlučio se na najveće ulaganje u opremu u svojoj povijestiu vrijednosti preko 930.000 kuna.

 MOĆ Kamionu za pružanje pomoći na cesti marke MAN TGL 12.220 najveće dopuštene mase do 12 tona pokreće ga motor najveće snage 162 kilowatta koji zadovoljava Euro VI ekološke standarde, a nadogradnja je proizvod poznate tvrtke Palfinger.

Radi se o hidraulično pokretanom navozu širine 2300 i duljine 5850 milimetara opremljenom vitlom nosivosti 3.700 kilograma. Kamionu je u mogućnosti prevesti sva osobna, ali i natovarena dostavna vozila bilo u kvaru, bilo nakon prometne nezgode. Uz to, kamion je na stražnjem dijelu opremljen takozvanim Brille navozom na kojemu može prevesti još jedno vozilo, ukoliko mu je ispravna stražnja osovina. Također ovim je kamionom moguć prijevoz i vuča priključnih vozila gotovo svih veličina.


Tu je i vozilo za otklon kvara i pružanje pomoći na cesti (Ford Transit Connect), pa je usluga još kvalitetnija i učinkovitija.

Zbog veće učinkovitosti na otklanjanju posljedica prometne nezgode u funkciji ostaje i dosadašnji specijalni kamion IvecoEurocargo.

Kako je udruga nastala na ideji solidarnosti, HAK u fokusu ima pomaganje članovima, a visokim postotkom otklona kvarova na licu mjesta od gotovo 80%, omogućava svojim članovima i drugim vozačima nastavak putovanja do željene destinacije.

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila