Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Od danas još skuplje cestarine

Novosti

Od danas još skuplje cestarine

Od danas su na snagu stupile skuplje, ljetne tarife cestarina za motocikle i osobne automobile na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka – Zagreb.

autocesta

Ove cestarine će biti na snazi do 30. rujna i biti će 10 posto skuplje u odnosu na zimske tarife. Od danas će vožnja autocestom osobnim vozilom od Osijeka do Zagreba koštati 135 kuna, a primjerice, od Zagreba do Splita umjesto 181 kunu koštati 200 kuna. Ljetna tarifa cestarine na relaciji Zagreb – Rijeka iznosit će 77 kuna.

Nove cijene cestarina

Ljetne tarife na autocestama HAC-a i ARZ-a dogovorene su u sklopu sporazuma Hrvatske i Svjetske banke oko restrukturiranja cestarskog sektora. Dio tog sporazuma bilo je i ujednačavanje cestarine HAC-a i ARZ-a kojim su prije nekoliko mjeseci povećane cijene cestarina pod HAC-ovim upravljanjem pet posto. Tako je na autocestama HAC-a ovo drugo poskupljenje u ovoj godini pa će ovo ljeto vozači u odnosu na prošlo plaćati 15 posto skuplju cestarinu. Na Istarskom ipsilonu Bina Istra je još 1. lipnja uvela ljetnu tarifu, i to za sve kategorije vozila.

Valja napomenuti kako se popusti za ENC ne mijenjaju, pa vozači koji imaju ENC mogu uštedjeti oko 20 posto po vožnji.

 

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila