Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Pomagali smo poplavljenima

Novosti

Pomagali smo poplavljenima

HAK i AMK “Slavonac“ nakon pružanja financijske pomoći uključili su se i u pružanje tehničke pomoći stanovništvu na poplavom poharanim područjima Slavonije. Hrvatski autoklub i udruženi autoklubovi stavili su na raspolaganje Vladi Republike Hrvatske odnosno Stožeru zaštite i spašavanja sve svoje kapacitete u funkciji zbrinjavanja vozila oštećenih uslijed poplava, te se uključili u zbrinjavanje poplavom oštećenih vozila.

PREDUVJETI Time su stvoreni preduvjeti za normalizaciju života i povratak stanovnika u poplavom pogođena područja.

Na poziv Stožera na teren se uputilo i pet ekipa Hrvatskog autokluba (dvije iz Slavonskog Broda, te po jedna iz Vinkovaca, Karlovca i Osijeka) i uključili se u raščišćavanje. U samo jednom danu premjestili su preko šezdeset vozila i drugim službama olakšali daljnji rad. Naime, nakon povlačenja vode brojna su vozila ostala nepokretna, zaglavljena, nerijetko na javnim površinama, te su postala smetnja u otklanjanju posljedica poplave. Stožer je izdao nalog za njihovo premještanje i zbrinjavanje do stvaranja preduvjeta za eventualni popravak.

PITANJA I SAVJETI Vlasnici su od HAK-ovih mehaničara tražili savjete što da učine s vozilima, raspitivali se ima li im spasa i isplati li ih se popravljati.

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila