Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Preporuka zimskih modela guma

Novosti

Preporuka zimskih modela guma

Sve gume koje preporučujemo dostupne su u prodajno-servisnoj mreži Auto Krešo, partnera Hrvatskog autokluba i Automoto kluba Slavonac.

POGODNOSTI ZA ČLANOVE
20 % popusta na kompletan asortiman autodijelova i opreme
7 % popusta za gotovinsko plaćanje bilo koje 4 gume Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica uz besplatnu montažu i balansiranje
2 % popusta za kartično i obročno plaćanje bilo koje 4 gume Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica uz besplatnu montažu i balansiranje


 

GY_Ultra Grip 9_2
Goodyear Ultra Grip 9

Goodyear Ultra Grip 9 – zimska guma na kojoj je Goodyear radio više od dvije godine

Nova Goodyearova guma dostupna je u 33 dimenzije u rasponu od 14 do 16 inča, a namijenjena je manjim do srednje velikim vozilima. Goodyerova nova guma UltraGrip 9 proizlazi iz potrebe za još većom sigurnosti tijekom vožnje u zimskim uvjetima, a u usporedbi s prethodnicom još je izdržljivija za vožnju po snijegu. Brojni prianjajući rubovi i visoka amplituda lamela u ramenim blokovima omogućuju bolje upravljanje po snijegu, a promjenjiva geometrija blokova osigurava čvrsto prianjanje u snijegu. Gusto raspoređene lamele i četvrtastija kontaktna površina gume povećavaju njezinu izdržljivost u hladnim kišnim danima, a čvrsti rameni blokovi s 3D BIS tehnologijom omogućuju učinkovito kočenje na mokrim cestama. Za veću izdržljivost na snježnoj i zaleđenoj površini u mješavinu gume uključen je i poseban omekšivač s dodatkom smole za prianjanje na mokroj cesti i biljna ulja zbog kojih guma u zimskim uvjetima bolje drži cestu.

DVIJE INAČICE U zimskoj ponudi guma, Ultra Grip 9 je prva guma čiji dezen ima dvije inačice, ovisno o dimenziji, što omogućuje najveću moguću izdržljivost pojedinih dimenzija.


 

Goodyear UltraGrip 8
Goodyear Ultra Grip Performance 8

Goodyear Ultra Grip Performance 8 – prethodnica

Njena prethodnica GoodyearUltragrip Performance8 ugrađena je na više od sedam milijuna vozila u posljednje tri godine. Posebno je razvijena za sigurnu vožnju u teškim snježnim uvjetima. Gumu odlikuje tehnologija triju vrsta lamela koju je Goodyear razvio s ciljem da guma zadrži krutost te da ujedno postiže odlične rezultate tijekom vožnje na snijegu. Gusto raspoređene hibridne lamele osiguravaju odličnu upravljivost na snijegu tijekom čitavog životnog vijeka gume, a povećani broj rubova zbog više pomaka u modelu pridonosi većoj općoj izdržljivosti gume na snijegu. Poboljšanja koja su provedena na području upravljivosti odražavaju se i u rezultatima neovisnih testova jer je guma pri upravljivosti na snijegu prosječno 3 posto bolja od konkurentskih (prema mjerenjima koja je u ožujku 2012. proveo TÜV SÜD Automotive). Pilasto središnje rebro pri kočenju djeluje poput ralice i omogućuje 6 posto kraći put kočenja na snijegu od onoga koji prosječno imaju ostale tri testirane konkurentske gume,a istodobno na snijegu osigurava i bolje prianjanje. Široki kanali na ramenom dijelu učinkovito raspršuju bljuzgu ispod gume tijekom vožnje.

RASPRŠUJE VODU Na mokroj površini dolazi do izražaja posebno prilagođeni model s hidrodinamičnim kanalima koji raspršuje vodu u stranu, zbog čega se guma učinkovito odupire akvaplaningu, a na suhoj površini neprekidno središnje rebro postiže zadržavanje smjera i preciznost pri skretanju.


 

Dunlop SP WS 4D
Dunlop SP Wintersport 4D

Dunlop SP Wintersport 4D – pobjednice na testovima

Dunlop SP Wintersport4D višestrukaje pobjednice na testovima, s provjerenom tehnologijom zimske gume, a ime joj proizlazi iz novijega sustava 4D lamela. 3D sustav lamela u gaznome sloju povećavaa broj lamela i time rubova koji dolaze u dodir s cestom te omogućuju gumi dodatnu izdržljivost kod kočenja i ubrzavanja. Dunlop SP WinterSport 4D sadrži i dodanu poprečnu lamelu. Uz nju guma dobiva dodatan rub i u bočnom smjeru, što povećava njezino bočno prianjanje. Da bi se guma dobro ponašala na mokrim cestama, Dunlop je zamislio kombinaciju jedinstvenog usmjerenog dezena i dinamične mješavine gaznoga sloja. Mješavina sprječava vrtloženje u kanalima gaznoga sloja, zato se voda brzo i učinkovito raspršuje.

OPTIMALNA KRUTOST Funkcionalni polimeri u mješavini osiguravaju optimalnu dinamičnu krutost, ovisno o potrebi kod određenih temperatura.


 

Dunlop Winter response 2_static
Dunlop Winter Response 2

Dunlop Winter Response 2 – izuzetno izdržljiva

DunlopWinterResponse 2 je guma za male i kompaktne automobile koja pruža izuzetnu izdržljivost pri kočenju i upravljanju vozilom u zimskim uvjetima. U europskom sustavu označavanja, koji vrijedi od studenoga 2012., guma WinterResponse 2 za prianjanje na mokroj površini svrstana je u klasu B u čak 16 od 22 dimenzije koje će biti u prodaji. WinterResponse 2 odlično dopunjuje SP Winter Sport 4D, koja se u Dunlopovoj ponudi zimskih guma koristi za segment vrlo izdržljivih vozila. Guma WinterResponse 2 dostupna je u 22 dimenzije, od 155/65 R14 do 195/65 R15.
Neovisni testovi automobilske organizacije ADAC pokazali su da je guma “dobro uravnotežena jer postiže najbolje ocjene na mokroj površini, na snijegu, a i što se tiče potrošnje goriva”.

NAJBOLJA OCJENA Po rezultatima se uvrstila na čvrsto drugo mjesto i ocijenjena je kao “dobra”, što je najbolja moguća ocjena na testu.


 

Fulda Kristall Control HP
Fulda Kristall Control

Fulda Kristall Control – puno bolje prianjanje

Fulda Kristall Control obilježava tehnologija Snow Catcher. Zbog pritiska na podlogu koji guma ostvaruje pri kotrljanju i zbog novog modela gazećeg sloja guma postiže da se snijeg uhvati u kontaktnu površinu, čime se osigurava bolje prianjanje na cestama prekrivenima snijegom. Tehnologija BubbleBlademeđu lamelama stvara mehanizam međusobnoga prepletanja i tako sprječava preveliku deformaciju blokova gazećeg sloja za vrijeme vožnje. Guma je osmišljena tako da učinkovito prenosi sile s kotača na cestu, što poboljšava upravljivost vozila kod brze vožnje po autocestama. Središnji kanali gume međusobno čine prepletenu mrežu u koju se tijekom vožnje uhvati snijeg, zbog čega guma zadržava prianjanje i na cestama prekrivenima snijegom.

ELASTIČNA NA HLADNOĆI Sadrži poseban polimer koji na niskim temperaturama ostaje elastičan i tako pomaže očuvati optimalne vozne značajke po velikoj hladnoći.


 

Sava Eskimo S3+ – raspršuje bljuzgu

Zbog usavršene mješavine, a osobito zbog veće količine silike u gazećem sloju Sava eskimo s3+ osigurava bolje vozne značajke i poboljšano prianjanje na mokroj površini pri niskim temperaturama.  Svojim posebno osmišljenim modelom gazećeg sloja, trima širokim i dubokim kanalima po obodu gume i odgovarajućim brojem poprečnih kanala Sava eskimo 3+ jamči učinkovito raspršivanje bljuzge i vode ispod gazeće površine.

UPRAVLJIVOST I PRIANJANJE Oblik gazećeg sloja uvelike utječe na upravljivost, a posredno i na prianjanje.


 

Sava Eskimo HP
Sava Eskimo HP

Sava Eskimo HP – velika izdržljivost

Sava eskimo HP za osobne automobile dizajnirana je za veliku izdržljivost u zahtjevnim zimskim uvjetima pri čemu ju odlikuje usavršeni model gazećeg sloja zajedno s mješavinom s punom silikom. Guma osigurava odlično prianjanje i upravljivost na snijegu te učinkovito kočenje na mokroj podlozi.

JEDNOSTAVNO UPRAVLJANJE Konstrukcija gume omogućuje jednostavno upravljanje vozilom, a također omogućuje vozaču puno više prijeđenih kilometara.


 

Sava Eskimo SUV
Sava Eskimo SUV

Sava Eskimo SUV – usavršena krutost

Sava eskimo SUV posebno je razvijena za vozila za slobodno vrijeme. Zimski model gazećeg sloja s brojnim prepletenim lamelama te usavršena krutost u uzdužnom i bočnom smjeru pružaju gumi izuzetnu izdržljivost, osobito na snježnim i zaleđenim cestama.

ODLIČNO PRIANJA Osigurava vozaču odlično prianjanje na mokroj cesti i velik broj prijeđenih kilometara.

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila