Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Savjeti za sigurnu vožnju autocestom

Novosti

Savjeti za sigurnu vožnju autocestom

Nakon niza nesreća koje su se posljednjih dana dogodile na autocestama, priopćenjem su se javnosti obratile Hrvatske autoceste.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“S obzirom na činjenicu da je tijekom ljetnih mjeseci  promet  na autocestama pojačan, ovim putem apeliramo na naše korisnike da zbog sigurnosti prate prometnu signalizaciju i ograničenja brzine jer smo, na žalost, svjedoci nekoliko teških prometnih nesreća sa smrtno stradalima  na autocestama tijekom ovog tjedna. Imajući u vidu visoke ljetne temperature koje na duljim putovanjima bitno utječu na umor vozača kao jednog od faktora rizika u prometu savjetujemo da se češće odmarate na odmorištima uz autocestu i uzimate dovoljno tekućine.

U cilju sigurnosti mole se vozači da prilagode vožnju uvjetima na cesti i upozorenjima kao i da prate poruke na info-displejima o ograničenju prometa na pojedinim dionicama autoceste kao i obavijesti o eventualnim obilascima.

Apeliramo na korisnike da zaustavnu traku koriste samo u izvanrednim situacijama.

Ukoliko je zaustavljanje na zaustavnom traku autoceste neizbježno, odmah nas kontaktirajte putem SOS telefona ili pozivom na besplatni info telefon 0800 0422,  napustite vozilo i pričekajte pomoć iza zaštitne odbojne ograde ili na drugom sigurnom mjestu, te obavezno obucite zaštitni prsluk.

autocesta

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, a naročito u vrijeme turističke sezone, sve informacije redovito se objavljuju putem redovitih izvješća HAK-a i na web stranici  Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC).
Molimo korisnike da uključe radioprijemnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS), a sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.

Želimo istaknuti da Hrvatske autoceste osim navedenih načina obavještavanja nemaju drugih mogućnosti pravovremenih slanja informacija, stoga je izuzetno važno da vozači koriste sustav informiranja putem radioprijemnika.

Društvo Hrvatske autoceste iskreno suosjeća s obiteljima stradalih,  te im ovim putem izražavamo sućut. Osobama kojima je nužna medicinska pomoć želimo brzi oporavak.”

 

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila