Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Sigurno u prometu 2015.

Novosti

Sigurno u prometu 2015.

Natjecanje učenika osnovnih škola “Sigurno u prometu” 2015. Osječko-baranjske županije održano je danas u Osijeku u organizaciji AMK „Slavonac“. Ovu prometno edukativnu akciju tradicionalno organizira Hrvatski autoklub zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Natjecanje „Sigurno u prometu“ provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.

IMG_1587Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela natjecanja (provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima) provedenom u kabinetu informatike Osnovne škole Antuna Mihanovića u Osijeku, te praktičnog dijela natjecanja (upravljanje biciklom na propisanom poligonu) u Sportskoj dvorani Zrinjevac. Natjecanje učenika u dobi od 10 do 12 godina određeno je Pravilnikom o provedbi natjecanja „Sigurno u prometu“ koji je donio Upravni odbor Hrvatskog autokluba i koji je usklađen s europskim pravilima natjecanja FIA klubova.

Nakon online testiranja i provjere teorijskog znanja, učenici u praktičnom dijelu natjecanja vozeći bicikle pokazali su vještine u vožnji preko daske, slalom vožnji, vještini prestrojavanja, i drugim poligonskim radnjama postavljenima na parketu SD Zrinjevac. U natjecanju su sudjelovale: OŠ Višnjevac, OŠ Jagode Truhelke Osijek, OŠ Vijenac Osijek, OŠ Josipovac, OŠ Jagodnjak, OŠ Milka Cepelića Vuka, OŠ Miroslava Krleže Čepin, OŠ Ivane Brlić Mažuranić Koška, OŠ Dalj, OŠ Bijelo Brdo, OŠ Hrvatski sokol Podgajci Podravski, OŠ Ivana Brlić Mažuranić Strizivojna, OŠ Josip Kozarac Josipovac Punitovački, OŠ Matija Gubec Magadenovac, OŠ Vladimir Nazor Đakovo, OŠ Ante Starčevića Viljevo i OŠ Budrovci.

Po završetku natjecanja proglašeni su pobjednici koje je AMK „Slavonac“ nagradio sigurnosno-svjetlećom opremom za bicikliste i pješake, kao bi i na ovaj način podigli razinu sigurnosti najugroženijih skupina u prometu. U kategoriji djevojčica najbolja je bila Romana Serdarušić iz OŠ “Josip Kozarac” iz Josipovca, a među dječacima njen školski kolega Alen Horvat, dok su u ekipnoj konkurenciji pobjedu odnijeli učenici OŠ “Miroslav Krleža” iz Čepina.

U prilogu se nalaze ukupni rezultati:

Dječaci Djevojčice Ekipno

 

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila