Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Sigurno u školu s HAK-om 2022.

Novosti

Sigurno u školu s HAK-om 2022.

U suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka i Automodelarskim klubom Osijek, Automoto klub “Slavonac” održao je u petak dio predviđenih aktivnosti u okviru akcije “Sigurno u školu s HAK-om 2022.”. Druženje i natjecanje učenika četiriju osječkih osnovnih škola održano je na Trgu Ante Starčevića s ciljem da se upozore svi sudionici u prometu da je počela nova školska godina, te da je potreban veći oprez u prometu.
Tradicionalno, učenici četvrtih razreda, ovaj puta iz četiri gradske osnovne škole, imali su priliku na zabavan način učiti o sigurnom sudjelovanju u prometu. Učenici osnovih škola Svete Ane, Vladimira Becića, Franje Kežme i Antuna Mihanovića natjecali su se u vožnji autića na daljinsko upravljanje. Cilj je bio pojasniti im kako nije važno do cilja doći brzo, nego sigurno, te kako naučeno primjeniti u svakodnevnom putovanju od kuće do škole.
Kako je istaknula Terezija Blekić, voditeljica Centra tehničke kulture Osijek, i ove je godine akcija smišljeno pomaknuta s prvog dana škole kako bismo produžili svijest vozača i djece o tome da početkom školske godine imamo puno više sudionika u prometu, osobito onih s malo prometnog iskustva i znanja i pozvala vozače na maksimalan oprez.
Druženje su upotpunili i članovi Oldtimer kluba Osijek, čija su povijesna vozila privukla pozornost mnogih na Trgu Ante Starčevića.

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila