Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Sigurno u školu s HAK-om ’23.

Druženja i događaji,Novosti

Sigurno u školu s HAK-om ’23.

Hrvatski autklub je s udruženim autklubovima i ove godine održao prometno-preventivnu akciju “Sigurno u školu s HAK-om”

 

Hrvatski autoklub u  suradnji s udruženim autoklubovima nastavio je niz dug preko pedeset godina i početkom nove školske godine održao prometno-edukativnu akciju namijenjena djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

Kao i do sada kroz provođenje akcije želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina, u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi put se pojavljuju kao samostalni sudionici prometa, koji je za njih novost i predstavljaja potencijalnu opasnost.

Prometno-edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ provodi se na nacionalnoj razini neposredno prije početka i u prvim tjednima nove školske godine. Tako je Automoto klub Slavonac uz pomoć Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka, Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, MUP PU Osječko-baranjske i Automodelarskog kluba Osijek posjetio šesnaest osnovnih škola na području grada, Josipovca i Sarvaša, te s prometom, njegovim tajnama i opasnostima upoznao 613 provoškolaca. Osim predavanja, tardicionalno je Trgu Ante Starčevića održana edukativno-natjecateljska radionica u daljinskom upravljanju automobilima u suradnji s Automodelarskim klubom Osijek. Automobili na daljinsko upravljanje privukli su pozornost pedesetak mališana, a kao i uvijek uzbuđenja i natjecateljskog duha nije nedostajalo.

 

 

 

 

 

 

 

Konkretne savjete vozačima, obiteljima i samim mališanima, koje je Hrvatski autoklub pripremio u sklopu preventivno-edukativne akcije „Sigurno u školu s HAK-om“, između ostalog, možete pogledati u posebno izrađenim kratkim video-spotovima.

www.hak.hr/sigurnost-u-prometu/prometna-preventiva/sigurno-u-skolu-s-hak-om/

 

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila