Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Slijedećih dana pojačan promet

Novosti

Slijedećih dana pojačan promet

Hrvatski autoklub obavijestio je kako zbog predstojećih uskrsnih blagdana, ponovno na našim prometnicama očekuje pojačan promet, već od četvrtka, 2. travnja, zbog početka praznika u nekim zapadnoeuropskim zemljama, koji će se nastaviti tijekom petka, 3. travnja. Gužve će biti na mnogim gradskim prometnicama, a u petak u popodnevnim satima pojačan promet očekuje se na glavnim cestovnim pravcima, na A1 Zagreb (Bosiljevo)-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, ali i na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. Slično će biti i na Ličkoj magistrali (DC1), na Jadranskoj magistrali (DC8) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i u Dalmaciji.

Pojačan ulazak osobnih vozila bit će na graničnim prijelazima sa Slovenijom, na Maclju i Bregani u kontinentalnom dijelu Hrvatske, te na Kaštelu, Plovaniji i Rupi u Istri i Primorju. Pojačanog prometa bit će na graničnom prijelazima s Bosnom i Hercegovinom u oba smjera, te sa Srbijom na izlasku iz zemlje. Trajektna pristaništa će također biti mjesta gdje se očekuje pojačan promet i moguća čekanja. Osobito na sjevernom Jadranu, u pristaništima Brestova, Valbiska, Stinica i Prizna, te u lukama u Zadru i Splitu.

Na Uskrsni ponedjeljak, 6. travnja, pojačan promet i gužve bit će izraženije sredinom i krajem dana zbog povratka vozača domovima. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana i dalje prema Sloveniji, ali i na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb prema unutrašnjosti. Na prilazima gradu Zagrebu, na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-istok, kao i na zagrebačkoj obilaznici (A3), posebice krajem dana, moguće su gužve i kraća čekanja.

widget

Zabrane za teretna motorna vozila iznad 7,5t najviše dopuštene mase bit će u petak, 03. travnja i u subotu, 04. travnja od 15 do 23 sata, kao i na Uskrsni ponedjeljak, 06. travnja od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste, između kojih ističemo Jadransku magistralu (DC8) cijelom njezinom dužinom, dok zabrane nema na autocestama, kao niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Kontaktni centar, u čijem se sklopu nalazi i Informativni centar Hrvatskog autokluba stoji na usluzi svim vozačima u dane blagdana. Mehaničari i vozači vučnih službi dežurat će danonoćno, a pozivom na broj 1987, svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila. Informacije o stanju u prometu na cestama može se dobiti na broj telefona 072 777-777, čuti na drugom programu Hrvatskog radija, pronaći na internetskim stranicama (www.hak.hr), Facebook stranici i aplikaciji za pametne telefona.

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila