Pomoć na cesti 098 339 987 (0-24) • (+385 1) 1987 • Stanje na cestama 072 777 777 • Služba za korisnike 0800 9987     facebook stranica youtube kanal

Uzbudljivi moto vikend u Osijeku

Novosti

Uzbudljivi moto vikend u Osijeku

Sportska udruga Motosport Osijek organizira ovaj vikend 4. Veliku nagradu Osijeka u sklopu Prvenstva Hrvatske u supermoto i skuter disciplinama te Alpe Adria prvenstvo u supermotu. Natjecanje će se održati na stazi Sportske zračne luke Osijek–Čepin. Bit će to prva ovosezonska utrka, a očekuje se pedesetak vozača iz cijele Hrvatske, te nekolicina inozemnih vozača.

Slobodni treninzi počinju oko 13 sati u subotu, 11. travnja i trajat će do otprilike 18 sati, kada je prigoda da se gledatelji bolje upoznaju s ovim atraktivnim moto disciplinama, natjecateljima i njihovim pripremama za utrku.Sportski program u nedjelju, 12. travnja kreće u rano ujutro, neslužbenim treningom, nakon kojega kreću kvalifikacije za startna mjesta za sve discipline s početkom oko 10 sati. Po završetku službenih kvalifikacija natjecateljski program počinje oko 12 sati, a utrke bi po planu trajale do 18 sati, nakon čega slijedi dodjela pehara i službeno zatvaranje događaja. Bodovanje vozača će se vršiti u više klasa i natjecanja. Osijek je i ove sezone dobio domaćinstvo Alpe Adria prvenstva, čije se utrke održavaju u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji i Srbiji.

Supermoto je jedina motocilistička disciplina koja se vozi kombinirano po asfaltu i zemljanom dijelu staze na kojem se nalaze razne prepreke i skokovi, slični onima u motocrossu, što ju čini iznimno atraktivnom za gledatelje zbog puno pretjecanja, ali i padova

U sklopu PH supermoto vozit će se tri klase i to: Kup HMS-a – klasa namijenjena svim početnicima u svijetu moto utrka i vozačima preko 40 godina, u klasi profesionalaca dvije podklase i to: S1 – motocikli do 450 ccm i SOpen – motocikli preko 450 ccm.   Disciplina skuter se također vozi u više klasa i to: do 50 ccm, do 70 ccm i Open klasa koja podrazumijeva sve skutere preko 70 ccm.

supermoto 2015 osijek

U kratkim pauzama između utrka publiku će zabavljati freestyle stunt vozači koji će svojim egzibicijama dodatno začiniti događaj te atraktivne dame koje će u oskudnoj odjeći oprati blatne quadove, dakle „sexy quad wash“. Šator s hranom i pićem se podrazumijeva, a ove godine posjetiteljima će biti omogućen ulazak automobilima na aerodrom. Bogat sportski i zabavni program bit će dostupan svim zaljubljenicima u oktanske sportove uz cijenu ulaznice od 20 kn za cijeli vikend dok je za djecu i osnovnoškolce ulaz  slobodan.

Udruga Motosport Osijek 2012. godine počela je s organizacijom utrka kada su održane utrke tri Prvenstava Hrvatske i to u motocrossu, supermotu i prvenstvo skutera, a 2013. i 2014. godine Prvenstva Hrvatske skutera i supermota, te Alpe adria supermoto prvenstvo. Udruga je primila i  nagradu Hrvatskog motociklističkog saveza za najbolju organizaciju Prvenstva Hrvatske u supermotu i skuterima za 2014. godinu, kada su natjecanja prošla u izvrsnoj organizaciji, te su publika i natjecatelji bili iznimno zadovoljni načinom pripreme staze i samog događaja. U ovoj godini Motosport Osijek također planira organizirati pet prvenstva Hrvatske i to: PH supermoto i skuteri, Alpe Adria supermoto, te PH supercross i quadcross.

Imate dodatnih pitanja?

Slobodno nam se javite na naš telefon ili putem e-maila